Amazon Quiz Mania 2: GK Basics And GK Master Quiz Answers

Post Contents Show

Amazon Quiz Mania 2 Answers, Amazon Quiz Mania GK Basics, And GK Master Quiz Answers, Amazon GK Basics Quiz Answers, Amazon GK Master Quiz Answers, Amazon Quiz Mania 2 Win Prize All Answers Today Amazon GK Master And Basics All Question Answers, Amazon Quiz Mania All Answers Today:

Amazon Quiz Mania 2 GK Basics Quiz Answers:

Amazon Quiz Mania GK Basics And Master Quiz Answers

Question 1. Ghirardelli, Russell Stover, Whitman’s, Pangburn’s, Caffarel, Hofbauer, Kiiferle are all brands owned by which chocolate giant?

Answer: Lindt and Sprüngli

 

Question 2. The 2020 Puri Jagannath Ratha Yatra was attended by a lot of people virtually. Which Indian state hosts this annually?

Answer: Odisha

 

Question 3. Which country currently boasts the world’s fastest supercomputer – Fugaku?

Answer: Japan

 

Question 4. Which of these countries do not use the Euro as their main currency?

Answer: Czech Republic

 

Question 5. Gomti, Ghaghara, Gandak and Kosi are tributaries of which river?

Answer: Ganga

 

Question 6. The Asterix comics are set in the time of which of these famous rulers?

Answer: Julius Caesar

 

Question 7. In the DC Comics, which of these female superheroes is a Princess of Themyscira?

Answer: WonderWoman

 

Question 8. Kushinagar Airport, that has recently been declared as an International Airport, is located in which Indian state?

Answer: Uttar Pradesh

 

Question 9. Andy Murray is a two time men’s singles winner at which of these events?

Answer: Olympics

 

Question 10. As per the official website, which Union Territory in India is a group of 36 islands?

Answer: Lakshadweep

 

Amazon Quiz Mania 2 GK Master Quiz Answers:

Question 1. Where in India is the High Altitude Warfare School located, where the Special Mountain Force gets training?

Answer: Gulmarg

 

Question 2. Which former Indian cricketer and highest run-getter in Ranji Trophy has been appointed as the head coach of Uttarakhand cricket team?

Answer: Wasim Jaffer

 

Question 3. Which company has announced an upgrade to their Operating System that enables drivers to use their smartphones to unlock cars?

Answer: Apple

 

Question 4. Which astronomer at the Vatican Observatory has become World’s 11th Jesuit priest to lend his name to an asteroid?

Answer: Chris Corbally

 

Question 5. As per the World Bank, which position has India retained in the list of largest economies of the world in terms of purchasing power parity?

Answer: Third

 

Question 6. Name the new organisation approved by Indian Government on June 24 to ensure greater private participation in India’s space activities?

Answer: IN-SPACe

 

Question 7. The world’s first yoga university outside India, launched in Los Angeles, USA, is named after ___________?

Answer: Patanjali

 

Question 8. The Baily’s beads effect or diamond ring effect is a feature of which natural phenomena?

Answer: Solar eclipse

 

Question 9. Which company is acquiring a 9.9% stake in Jio Platforms, through Jaadhu Holdings LLC?

Answer: Facebook

 

Question 10. Which Indian company in 2019, acquired the Amsterdam based vacation rental company, the @Leisure Group?

Answer: OYO

Amazon Quiz Mania 2 GK Basics And Master- More Details, Prizes And Terms:

  1. Quiz Mania is brought and made available to you by Amazon Seller Services Private Limited (ASSPL).
  2. The quiz is for entertainment purposes only, and designed for customers to test their knowledge on various topics.
  3. There are no rewards attached with these quizzes.
Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published.